El Mas i Mas Festival converteix la plaça Reial en un dels llocs més animats de Barcelona durant el mes d’agost. La música en viu és a la plaça, al Jamboree i a Tarantos. En un mateix dia hi han sonat el gipsy jazz de Bratia i el jazz eteri del vibrafonista Simon Moullier.

Bratia és el quintet que lidera el carismàtic contrabaixista Ivan Kovacevic. La formació ha actuat a la plaça abans que ho fes Simon Moullier al Jamboree. Considerat per artistes com Quincy Jones el millor vibrafonista del món, condueix dos projectes paral·lels, un quintet i un trio, formació amb la qual s’ha presentat a la sala.

Fresh Sound ha editat ‘Countdown’

Després d’enregistrar ‘Spirit song’ amb el quintet, acaba de publicar ‘Countdown’ amb el trio (Luca Alemanno al contrabaix i Jonjuk Kim a la bateria, per bé que al Jamboree aquest darrer ha estat substituït per Karl Henrick Ousbäck). Un disc que ha editat el segell barceloní Fresh Sound, que dirigeix des de fa més de 30 anys Jordi Pujol.

Explica Pujol que “tenim bona sintonia. De fet, ja m’ha dit d’enregistrar un segon disco amb el trio. M’agrada que hi hagi connexió personal amb els músics. Jo no tinc intermediaris“. Un encert més, en tot cas, d’aquest segell històric. “Músics de jazz n’hi ha molts i de molt bons per a un mercat petit. No n’hi ha tants que, a més de bons, siguin singulars“, afirma Pujol.