(ACN i redacció) El Teatre Poliorama estrena l’11 d’agost ‘Bodas de sangre o el funeral que el poeta no tuvo‘, un muntatge amb el qual es vol reivindicar la figura de Federico García Lorca 85 anys després de ser assassinat a mans del règim franquista.

L’espectacle parteix del text clàssic ‘Bodas de sangre’, la tragèdia que el mateix Lorca va escriure l’any 31, i l’actualitza combinant-la amb elements de la història del poeta i dramaturg andalús. Dirigit per Marc Chornet, compta amb la música en directe de Gerard Marsal i el bailaor flamenc Jesús Blanco, qui encarna el personatge de Lorca.

L’obra es va estrenar al maig a la Mostra d’Igualada i és una producció de la companyia Projecte Ingenu.’Bodas de sangre’ és l’obra més coneguda de García Lorca i constitueix la primera part de la coneguda “Trilogia Lorquiana” (‘Bodas de sangre’, ‘Yerma’ i ‘La casa de Bernarda Alba’), on el poeta fa una crítica moral de l’Espanya del seu temps.

Escena de l’obra ‘Bodas de sangre o el funeral que el poeta no tuvo’, al Poliorama

El muntatge que arriba al Poliorama fa una mirada contemporània, actualitzada per Anna Maria Ricart. “És com ‘Shakespeare in love’ però amb Lorca”, compara el director de l’espectacle, Marc Chornet.

A banda, el text clàssic es combina amb la història de l’escriptor, presentada a través de documentació i escrits que testimonien els moments importants de la seva biografia. L’espectacle combina paraula, dansa, projeccions i música en directe, creada i interpretada pel músic Gerard Marsal després de molta recerca sobre Lorca. El resultat musical és a cavall entre una banda sonora i un directe de tablao flamenc.

85 anys de l’assassinat de Lorca

L’obra vol ser un record i un homenatge a l’obra i figura del poeta i dramaturg. I ho aconsegueix també amb una efemèride. Justament durant els dies que l’espectacle està en cartell al teatre Poliorama es commemora l’aniversari de la mort de Federico García Lorca. Va ser la matinada del 18 d’agost quan el bàndol franquista el va afusellar per la seva condició d’homosexual.