DANIEL MUNDET, director de la Plataforma per la Llengua "El català és una porta d'entrada a la societat i és una manera de formar part. La llengua integra i fa que la societat estigui cohesionada." GAGANDEEP SINGH, portaveu de la comunitat sikh de Catalunya "Costa trobar feina per l'aspecte. Parlar català obre qualsevol porta." "Tenim amics catalans. Estudiem tots junts, venim aquí junts, tenim una relació molt important".

Es tracta d’un llibret bilingüe català-panjabi que explica els vincles que existeixen entre els dos idiomes. Per exemple, s’hi recullen mots similars com “daaktar” (doctor), “das” (Déu) o “kamiiz” (camisa). L’objectiu de la guia és fer veure tots els avantatges que suposa parlar el català per a una comunitat immigrant.

A més de la versió web, la Plataforma per la Llengua ha editat 2.000 exemplars de la guia, que distribuirà pels 10 temples sikhs (coneguts com a “gurdwares”) que hi ha a Catalunya: a Barcelona, Badalona, Vic, Olot, Lloret de Mar, l’Hospitalet de Llobregat, Reus, Santa Coloma de Gramenet, Santa Coloma de Farners i Salt.

A Catalunya viuen 12.000 sikhs, dels quals més de 3.000 a Barcelona. Es tracta d’una religió que, tot i ser jove, té més de 27 milions de seguidors al món. Per tant, és la cinquena religió amb més fidels.

Els sikhs provenen del Panjab, una regió situada al nord-oest de l’Índia, i la seva aparició a Barcelona és força recent. Així, no va ser fins als anys 90 que va augmentar el nombre d’immigrants sikhs que van arribar a Catalunya.