La Carnavalada estava convocada a les 11 h al moll del Rellotge, però ha arrencat amb més d’una hora de retard, per esperar que hi arribessin totes les colles. Després han recorregut tot el barri passant per la plaça del Mar, el passeig Marítim, el carrer de l’Almirall Cervera, el passeig de Joan de Borbó i el carrer de Ginebra. La festa s’allarga fins a les 15 h al Parc de la Barceloneta.

La Carnavalada potencia la participació de les comparses del barri, però també d’altres entitats de Barcelona i d’arreu, com el grup Taboo de Vilanova i la Geltrú, que es pot veure a la foto.

Hi ha molts veïns i veïnes que s’apropen disfressats a la festa, des de fa anys convertida en una tradició pròpia de la Barceloneta.

Entre les comparses de la Carnavalada, n’hi ha moltes de folklòriques, representatives de les cultures dels immigrants llatinoamericans que viuen a Ciutat Vella.

Molta gent s’hi apropa per veure la rua plena de gresca i color que omple els carrers de la Barceloneta durant el matí assolellat de diumenge. Els organitzadors de la festa la valoren molt positivament perquè “cada any hi ha més gent que ve de fora de Barcelona per veure la Carnavalada”.

Aquest carnaval està organitzat per la Coordinadora d’Agrupacions Corals de la Barceloneta, les mateixes protagonistes de la festa dels Cors Muts que se celebra per la Segona Pasqua. Les 28 entitats que hi ha a la Barceloneta recorren els carrers amb la seva música i és, de fet, una de les celebracions més destacades del barri.