Sidecar, la mítica sala de concerts i discoteca de la plaça Reial, es traspassa. El director, Roberto Tierz, ha decidit retirar-se i ja ha trobat qui assumirà el negoci a partir de l’1 de febrer. Seran els responsables actuals del bar Sauvage del Born. Tierz ha arribat a un acord amb els nous responsables segons el qual el local seguirà programant concerts i, a més, es mantindrà la plantilla, inclosos els encarregats actuals de la programació. Queda l’interrogant de si conservarà el nom que té fins ara.

Festes de comiat a finals de gener

Sidecar vol tancar aquesta etapa com cal i ja prepara festes de comiat per a finals de gener. La idea de Tierz és programar-hi bandes emergents, un dels segells de la sala, però també portar-hi algun grup de renom que serveixi de colofó perfecte.

6.000 concerts i quatre dècades de trajectòria

Sidecar va obrir el 13 de novembre del 1982 quan quatre amics van decidir crear una sala de música en viu perquè no trobaven l’oferta que volien als locals que hi havia a la ciutat. Després de gairebé 6.000 concerts programats (amb noms com No Age, Pete Doherty o Nick Lowe), aquest any, precisament, la sala havia celebrat el quarantaunè aniversari. En una entrevista al ‘Plaça Tísner’, de betevé, Tierz va explicar que si s’han pogut mantenir durant quatre dècades és perquè han estat capaços de mantenir l’essència al mateix temps que s’han obert a les noves tendències.

A principis dels 80 la sala va ocupar el local del bar Texas, que havia tancat un temps enrere. Llavors, explica Tierz, l’ambient de la plaça era molt diferent de l’actual. “Ens trobàvem al bell mig del barri Xino, era una barri portuari molt canalla i la gent es definia per tribus urbanes, com els mod o els punk, que tenien en comú l’amor per la música”.