Sarrià – Sant Gervasi finalment tindrà cavalcada de Reis el 2024. El districte no va tenir rua reial perquè les associacions de comerciants de Sarrià i de Sant Gervasi no podien fer front al cost. Semblava que el districte es quedava sense cavalcada després de 26 anys de tradició, però aquest dimarts la història ha agafat un altre rumb. El govern del districte i les associacions de comerciants s’han reunit per començar a preparar conjuntament la cavalcada de Reis de l’any que ve.

Els comerciants no podien afrontar els costos

El 2023 va ser el tercer any sense cavalcada a Sarrià – Sant Gervasi, però en aquest cas no va tenir res a veure amb la pandèmia, sinó amb temes econòmics. Les dues associacions de comerciants que organitzen la rua, l’Eix de Sarrià i Barnavasi, van dir que no podien assumir-ne el cost. Tot i que en els dos últims anys s’havia parlat de fer una cavalcada conjunta amb l’Ajuntament, també es va descartar per motius pressupostaris. Sarrià – Sant Gervasi va ser l’únic districte de la ciutat que es va quedar sense cavalcada i això va provocar algunes queixes entre el veïnat. Sí que es va fer, però, la recollida de cartes en quatre punts del districte.

Una comissió nova per organitzar la cavalcada

El regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Albert Batlle, i les associacions de comerciants han arribat a un acord per recuperar la cavalcada i han creat una comissió organitzadora. Les entitats han fet una valoració positiva de la reunió i s’han mostrat satisfets amb el fet que el districte tingui la voluntat de buscar pressupost. S’ha acordat que l’Ajuntament es farà càrrec de la logística i la part organitzativa quedarà en mans dels comerciants. L’objectiu és tenir una proposta ben definida abans de Setmana Santa.