Arriba el cap de setmana i Barcelona acumula moltíssimes propostes culturals per a tots els públics i edats. Aquest en concret ve carregat d’activitats en família. Alguns exemples: un joc amb les imatges al TNC, la visita a les entranyes dels museus de la ciutat o descobrir què s’amaga als racons de la Sala Apolo. A més a més, les Cotxeres de Sants seran envaïdes pels playmobil i en un festival, el Flic, la creació i la literatura seran les protagonistes.

Screen man

3, 4 de febrer, dissabte 17 h i 18 h i diumenge 11 h i 12 h (8-12 €). Sala Tallers, TNC – plaça de les Arts, 1 (el Poble-sec)

El protagonista de Screen man, Tian Gombau, viu en un univers molt particular, envoltat d’imatges amb les quals juga i transforma. Imatges que, de vegades, es tornen reals, com el Pomodoro, un petit ésser que començarà sent una projecció per convertir-se en un titella real. Atenció, últim cap de setmana per veure aquest espectacle a la Sala Tallers del TNC.

iN Museu

 3 de febrer, de 10 h a 19 h (gratuït). En diferents museus de la ciutat

Què us semblaria poder visitar què s’amaga al darrere dels museus? Com es conserven les obres d’art o les peces històriques? Quin hi treballa? Totes aquestes preguntes les podreu resoldre si us apunteu a aquesta iniciativa, iN Museu, que organitza  l’Institut de Cultura de Barcelona. Podreu visitar les col·leccions, els tallers de restauració i altres espais desconeguts en aquests museus: el Museu d’Història de Barcelona, el Centre de Col·leccions del MUHBA, El Born Centre de Cultura i Memòria, el Museu Frederic Marès, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, el Museu del Disseny, el Castell de Montjuïc, el Museu de les Cultures del Món, el Museu Etnològic, el Laboratori de Natura del Museu de Ciències Naturals i el Museu de la Música. Atenció, recordeu que cal reservar l’acte prèviament contactant directament amb el museu que heu triat.

Foto: Jordi Mota

Saló Playmobil de Barcelona 2018

3 i 4 de febrer, dissabte de 10 h a 20 h i diumenge de 10 h a 19 h (4 €). Cotxeres de Sants – carrer de Sants, 79 (Sants)

Arriba el Saló del Playmobil de Barcelona. I els organitzadors han fet una gran selecció de diorames, maquetes de representacions de situacions quotidianes, protagonitzades per aquestes figuretes. Podreu veure i també comprar a preus molt assequibles. Hi haurà 16 parades, com a informació per als “playmobiladdictes”.

Open Club Day a l’Apolo

3 febrer, 12.30 h (gratuit). Nou de la Rambla, 113 (el Poble-sec) 

La Sala Apolo se suma a l’ Open Club Day, una iniciativa europea per donar a conèixer per dintre les sales de música i apropar-les als visitants. L’Apolo s’ompliarà, doncs, d’activitats, com una visita guiada per tota la sala, amb explicacions històriques i anècdotes d’aquest espai que celebra els 75 anys de vida. Una activitat familiar que també pensa en els pares i mares! hi haurà un vermut a la nova sala La 3.

Flic

‘Creació’, 3 de febrer, de 12.30 h a 18 h (5€), al MACBA, plaça dels Àngels, 1 (el Raval) / ‘Fliquets’, 4 de febrer,  de 10 h a 16 h (3 €), a El Born Centre de Cultura i Memòria, plaça Comercial, 12 (el Born)

El Flic és un festival de creació literària que convida a gaudir de la literatura i les arts als nens de zero a 12 anys. L’objectiu és promoure la relació entre les diverses arts a través de formats innovadors i experimentals, per fomentar el gust per la literatura, la lectura i l’art. La cita arriba a la vuitena edició amb una programació als grans centres culturals de la ciutat:  ‘Creació’, al MACBA, el 3 de febrer i, per als més petits de tots, ‘Fliquets’, a El Born CCM , el 4 de febrer.

.