Fins a divuit bandes musicals locals actuaran a la Sala Apolo entre els mesos de febrer i maig en el marc de la tercera edició del concurs Bala Perduda, una aposta per contribuir a la professionalització dels músics que comencen. La sala de concerts de Nou de la Rambla organitza per tercer any consecutiu aquest concurs, en el qual s’han inscrit més de 300 persones, algunes provinents de diferents punts de l’Amèrica Llatina i d’Europa. Naiara Lasa, coordinadora de la batalla de bandes, afirma que estan oberts a propostes de tot arreu, tot i que no hi ha pressupost per pagar desplaçaments. També explica que estan receptius a tot tipus d’estils musicals sobretot si sonen diferent i tenen qualitat.

El guanyador del Bala Perduda farà un concert al Primavera Sound 2016 i participarà en el programa musical ‘Feeel’ de Barcelona Televisió (BTV). També podrà gravar un LP als estudis professionals Adam, amb la masterització a càrrec de Hitmakers Mastering i la distribució digital de La Cupula Music. El segon classificat, en canvi, podrà gravar un EP també als estudis Adam.

A les actuacions que es faran en sessions de sis concerts, un jurat format per professionals del sector, periodistes i artistes votarà el millor candidat. Les bandes que fins ara han guanyat el concurs, The Saurs i Opatov, han aconseguit contractes discogràfics amb els segells Famèlic i El Segell del Primavera.