La 30a edició dels Goya s'ha caracteritzat per una inusual presència de polítics i pel triomf de 'Truman', la pel·lícula intimista de Cesc Gay, que va aconseguir guanyar cinc de les sis candidatures a què estava nominada. Entre les quals, dos dels premis més desitjats, a la millor pel·lícula i a la millor direcció. L'Acadèmia també va reconèixer la feina que han fet al film Ricardo Darín, millor actor protagonista, i Javier Càmara, millor actor de repartiment. CESC GAY, director de 'Truman' "Teníem números aquesta vegada, ho sabíem i ha sigut fantàstic, què puc dir, estem encara abrumados, com deia el Javier". Natalia de Molina es va endur el premi a la millor actriu protagonista pel seu paper a 'Techo y comida', un drama sobre els desnonaments. Daniel Guzmán va guanyar el guardó com a millor director novell per 'A cambio de nada'. 'Ningú vol la nit' d'Isabel Coixet va aconseguir quatre guardons i 'La novia' que optava a 12 premis, va ser la gran perdedora. Només en va aconseguir dos, un dels quals per a Luisa Gavasa, millor actriu de repartiment.

Entre els premis que ha rebut, destaquen dos dels més importants: el de millor pel·lícula i el de millor direcció. Cec Gay també s’ha endut el premi al millor guió original. A més, els acadèmics han reconegut la feina que han fet al film Ricardo Darín, millor actor protagonista, i Javier Cámara, millor actor de repartiment.

El cinema català ha fet un bon paper en aquesta edició dels premis Goya. Després de ‘Truman’, la segona pel·lícula amb més premis ha estat ‘Ningú vol la nit’, d’Isabel Coixet, que ha aconseguit quatre guardons en categories més tècniques: millor direcció de producció, millor disseny de vestuari, millor maquillatge i perruqueria i millor música original.

El premi a la millor actriu protagonista ha estat per a Natalia de Molina, pel paper d’una mare soltera a punt de perdre el pis a ‘Techo y comida’. Daniel Guzmán s’ha endut el guardó al millor director novell per ‘A cambio de nada’. La gran perdedora de la nit ha estat ‘La novia’. Era la favorita amb 12 candidatures i només n’ha guanyat dues.