Enguany hi haurà 4.642 parades de roses a Barcelona, més d’un 3 % més respecte a l’any passat. Tot i això, la principal preocupació del Gremi de Floristes són les vendes il·legals perquè calculen que aquest any es compraran 650.000 roses en parades sense llicència. “Ens preocupa per la imatge i, a més, pot arribar un moment en què amb les parades de carrer es generi saturació”, ha assegura en roda de premsa Joan Guillén, el president del Gremi de Floristes de Catalunya.

Per lluitar contra aquesta problemàtica, aquest Sant Jordi l’Ajuntament ha limitat la sol·licitud de llicències per posar una parada a una per titular per evitar que una sola persona pugui demanar llicències múltiples. Des del gremi, aposten per distribuir les roses divendres per potenciar la venda un dia abans entre empreses i particulars.

Pel que fa als llibreters, calculen que vendran un milió i mig de llibres i augmentaran la facturació entre un 3 % i un 5 %, després de caigudes del 30 % en els darrers anys. A més, el representat del Gremi de Llibreters de Catalunya, Pere Fàbregas, ha explicat que una vintena de llibreters de 15 països europeus han estat convidats per viure la festa in situ.

D’altra banda, Joan Guillén, president del Gremi de Flequers de Barcelona, ha ressaltat la necessitat de comprar el pa de Sant Jordi en comerços de proximitat.

Dispositiu policial contingut

La Guàrdia Urbana posarà en marxa un desplegament policial “similar al de l’any passat”, tot i estar a l’expectativa d’adaptar-lo a les concrecions de pluja. L’intendent Carles Reyner ha descartat que el dispositiu sigui major que el de l’any anterior.