Abans de la crisi sanitària, la Jaume Fuster era la biblioteca amb més usuaris de la ciutat. En concret, 2.200 al dia. Ara, les xifres han canviat amb el nou context, durant el mes de juny hi ha hagut al voltant de 1.200 visites d’usuaris que s’han acostat a l’equipament a recollir documents o a fer gestions com la renovació del carnet de biblioteques.

Un miler de documents prestats al juny

En total, s’han prestat un miler de documents des que la biblioteca va tornar a obrir portes el 2 de juny amb cita prèvia i bústia de retorn. Per tant, els usuaris demanen els documents i només s’acosten a la biblioteca per recollir-los. “Ha estat molt dur, perquè hem hagut de trencar tots els esquemes, tots els mètodes, penseu que l’accés a prestatgeria sembla una cosa molt òbvia, fa empoderar l’usuari, en el sentit que és l’usuari qui s’abasteix dels llibres”, explica, Carme Galve, directora de la Biblioteca Jaume Fuster.

2.000 sol·licituds de documents

Els llibres més demandats han estat els de ficció d’adults i els infantils de zero a sis anys. Els usuaris que han anat a recollir-los han seguit mesures estrictes: un recorregut, hidrogel, accés amb cita prèvia, mascaretes i quarantena de 48 hores pels llibres retornats.

La Jaume Fuster és la biblioteca amb més usuaris de la ciutat, això s’ha notat també en aquesta desescalada. “Hem fet al voltant d’unes 2.000 peticions d’informació o subministrament de documents (..) d’alguna manera la Jaume Fuster ha suportat la pressió de ser la biblioteca que més usuaris té”, explica Galve.

La biblioteca obrirà amb aforament limitat

Ara, a la Jaume Fuster ja pensen en la nova fase. Per això, han separat les cadires a un metre i mig i preparen tallers culturals. Al districte de Gràcia ja hi ha tres biblioteques obertes: Jaume Fuster, Vallcarca i els Penitents – M. Antonieta Cot i Vila de Gràcia. Durant l’agost, la Jaume Fuster i la Vila de Gràcia seguiran donant servei al districte.

Comparteix a: