De tots els vaixells que hi ha al port... aquest és el més estimat pels nens. És el pailebot Santa Eulàlia, l'embarcació oficial dels Reis Mags d'Orient. És sens dubte, un dels llocs més especials per deixar la carta a Ses Majestats. Des d'ahir hi ha dos patges i un carter al pailebot Santa Eulàlia. Fins demà s'hi poden portar les cartes als Reis. Només ahir hi van passar unes 1.400 persones i s'espera que hi passin entre 4.000 i 5.000 durant els tres dies que s'estarà aquí. On també es pot deixar la carta és a l'Ajuntament. Allà, hi ha la patge Estel. Més de dues mil persones s'hi van apropar l'any passat i s'espera que aquest any la xifra sigui similar. Només aquest matí hi han passat unes 300 persones, entre familiars i nens, que no han deixat anar la carta fins que no han estat amb el patge reial.

Tots aquells nens que encara no hagin entregat la carta dels Reis Mags tenen l’oportunitat de fer-ho durant aquest cap de setmana. Una part del seguici reial s’ha avançat i ja ha arribat a la ciutat per recollir totes les cartes en dos punts de la ciutat.

Els patges Estel i Gregori i altres ajudants de Melcior, Gaspar i Baltasar estan instal·lats al pati de l’Ajuntament, d’11.30 a 13.30 i de 17.00 h a 19.30 h, per atendre tots els nens amb la llista dels regals que esperen que els portin els Reis d’Orient. Més de 2.000 persones s’hi van apropar l’any passat i s’espera que enguany les xifres siguin similars.

Per altra banda, un altre dels carters reials acompanyat de dos patges està davant del pailebot Santa Eulàlia i recull les cartes de 10.00 h a 19.30 h. Aquest embarcació històrica és la que cada dia 5 de gener transporta a Ses Majestats fins al port de Barcelona per iniciar la gran cavalcada de Reis pels carrers de Barcelona. Aquest cap de setmana també es pot visitar el pailebot, tot fent un volt per la coberta. L’entrada és gratuïta i la capacitat del vaixell és de 160 persones.

Només durant divendres prop de 1.400 persones han pujat a l’embarcació per entregar la carta als patges i al carter reial que s’hi estaran fins diumenge. S’espera que el visitin entre 4.000 i 5.000 persones durant els tres dies que estarà obert al públic.