Dues hores abans de l'inici ja hi havia gent buscant lloc a les primeres files. Com aquesta família, amb el pare mig mort de fred, però content de disposar d'un lloc per celebrar el cap d'any a Barcelona. "Ja tocava, feia molts anys que tocava." "Nosaltres havíem vingut altres anys a Barcelona a veure què trobàvem i estava molt mort. Penso que és molt positiu." Tan positiu, que alguns han decidit repetir. "Venim perquè l'any passat vam venir també, i ens va agradar moltíssim. Una alternativa per cap d'any que està molt bé." Però sobretot, l'avinguda Maria Cristina s'ha omplert de turistes. El boca orella i les imatges de l'any passat han convençut més d'un. "Nos habían contado lo de la celebración y de la gente que es muy acogedora y decidimos dar una oportunidad." 23:30 i comença l'espectacle. Els castellers de Sants desfilen cap a la font i alcen un castell. I, és clar, també s'alcen els mòbils. Però el rei de la fotografia és en Hans que s'ha endut una escala de casa per fer el seu propi "timelapse". No comptava amb un petit inconvenient. "Mira ahí los palos por todos lados! Has visto los palitos! Es una plaga, una plaga de palitos!" I quan diu "palitos", es refereix a això. L'espectacle segueix. Ja s'alça l'home del mil·leni, que cobra vida gràcies als castellers. El sobrevola el campaner que fa sonar els quarts... ... I a menjar raïm, petonejar-se, i brindar. Ja és 2015. Bon moment per pensar un propòsit pel nou any. "Sí! Proposits molts! Trobar un nòvio! No, mentida. Trobar feina!" A les 12 i 10, acabat l'espectacle, la gent ha començat a desfilar. Alguns, cap a casa i d'altres a continuar amb la festa. "Ara? No sé, no sé... Anar a ballar salsa! Us apunteu?" De candidats, segur que no els han faltat.

Dues hores abans que comencés l’espectacle ja hi havia qui tractava de fer-se un lloc a primera fila, assumint que passarien fred. Per a molts, però, l’espera valia la pena. Alguns, de fet, han repetit i han agraït que Barcelona hagi consolidat un xou per la nit de Cap d’Any que durant anys li ha mancat. L’avinguda de la Reina Maria Cristina s’ha omplert sobretot de turistes, coneixedors del que s’hi feia pel boca orella i per les imatges que van presenciar quan eren als seus països i que els va animar a visitar-nos per festes. L’espectacle s’ha iniciat a les 23.30 h, amb el so de les percussions. Els borinots de Sants han desfilat cap a la font i han alçat la primera torre humana. Ha estat aleshores quan s’han començat a veure per tot arreu mòbils aixecats que intentaven captar el moment. Més n’hi ha hagut quan ha aparegut l’Ésser del Mil·lenni, representant l’esperit de la ciutat, que ha cobrat vida gràcies als castellers.

A continuació han sonat els quarts… i a menjar raïm fins a donar la benvinguda al nou any, entre petons, abraçades i bons propòsits. Trobar feina, per exemple. Acabada la celebració, la gent ha començat a desfilar, bé per tornar a casa -alguns, obligats, per haver-hi dut els menuts- o per continuar gaudint de les primeres hores de 2015.