El dissenyador murcià Fran Alburquerque va viure un temps a Barcelona. La ciutat el va inspirar i es va endinsar en projectes personals per recrear en 3D la ciutat tal com era a finals dels 70. Un d’aquests projectes mostra la plaça de l’Àngel i els carrers de l’entorn. S’hi identifiquen alguns establiments emblemàtics com La Colmena o la numismàtica de la cantonada amb la via Laietana.

“Per fer-lo em vaig inspirar en fotografies que vaig trobar a internet, tot i que costa més trobar-ne d’aquesta època que no pas de principis del segle XX”, ha explicat a betevé Alburquerque, que actualment viu a Màlaga. “Mitjançant una guia de carrers calculo l’escala que tenen els edificis i els objectes que vull que surtin, com els fanals o els cotxes, i a partir d’aquí dissenyo els models 3D un per un i els adjunto com si fos un puzle”, concreta.

Per fer la recreació em vaig inspirar en fotografies que vaig trobar a internet, tot i que costa més trobar-ne d’aquesta època que no pas de principis del segle XX
Fran Alburquerque, dissenyador 3D

Una recreació “artística” de l’estació de Jaume I

Un altre dels projectes 3D del dissenyador ens endinsa a la parada de metro de Jaume I, també a finals dels 70. No és una recreació exacta però sí aproximada de l’estació. “És una representació artística feta a partir d’un munt de referències de l’època que he aconseguit trobar i de fotografies d’altres parades, com les d’Horta, Sant Andreu, Urquinaona i Plaça de Catalunya”, explica.

L’Arxiu Històric també ens va transportar al passat en 3D

Salvant les distàncies, el projecte recorda aquest altre vídeo que ens transporta encara més enrere en el temps. L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona va recrear en 3D basant-se en fotografies la Barcelona de principis del segle XX. El resultat és un “passeig impossible” per una Barcelona en gran part desapareguda.

Comparteix a: