El carrer del Progrés s’ha proclamat guanyador del concurs de carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia 2023. Ho ha fet amb la proposta de ‘Formigres’ i amb una puntuació de 305 punts. El jurat ha atorgat el segon premi d’honor al carrer de Mozart, amb 300 punts i amb la temàtica de ‘Mozartland’, i el tercer premi a la plaça de Rovira i Trias, amb 299 punts, amb la temàtica ‘Alis volat propiis’.

Diversos carrers han rebut guardons d’altres categories

El carrer del Progrés ha dedicat aquest any la seva decoració a les formigues de la pel·lícula ‘Bichos’. El primer premi a la categoria de carrers i places guarnides és l’únic guardó que han rebut durant tota la cerimònia.

Durant l’entrega de premis, però, s’han guardonat diversos carrers per altres categories. Alguna de les més destacades és el premi especial a la reutilització, al carrer de Jesús, per haver fet ús de materials reutilitzats i provar textures per fer els seus decorats. Aquest carrer també ha rebut el premi especial al detall artístic, per l’excel·lència en l’execució artística de cada detall i aconseguir una riquesa cromàtica i visual.

A banda, el carrer del Sol ha rebut el primer premi d’honor a la categoria de balcons i finestres guarnides, amb ‘Jasdín de l’Edén’. El carrer de Joaquim ha aconseguit el premi d’honor a portalades i comerços guarnits, amb ‘Demana un desig’. Finalment, el carrer de Mozart ha rebut el premi a la categoria portades de programes, amb ‘Mozarland’.

Més de 900 activitats entre el 15 i el 21 d’agost

Entre el 15 i el 21 d’agost s’han programat més de 900 activitats. El pregó o el concurs de guarniment de carrers són algunes de les cites més destacades, però el programa de festes també recull concerts, visites guiades al refugi antiaeri de la plaça de la Revolució o activitats de cultura popular com ara diades castelleres, correfocs o balls de gegants.

Què vols saber de les festes de Gràcia 2023?