La nova directora d’El Born Centre de Cultura i Memòria, Marta Marín-Dómine, ha presentat avui el programa que té previst desplegar l’any que ve. L’eix vertebrador del seu projecte serà la memòria, tant col·lectiva com individual.

Crec que fins ara la programació d’El Born CCM ha estat massa eclèctica. Aquest és un centre de cultura, sí, però també de memòria
Marta Marín-Dómine, directora d’El Born CCM

Relacionar cultura i memòria

Marta Marín- Dómine, doctora en estudis de la traducció i interculturalitat i Premi Ciutat de Barcelona 2019, té com a objectiu principal fer activitats artístiques més estrictament relacionades amb el concepte de “memòria”. Es faran conferències amb personalitats d’arreu del món i hi haurà una major oferta artística i més relació amb les associacions del barri.

Fer entendre què és la memòria a la ciutat de Barcelona. Quina importància té el que anomenem memòria històrica tant individualment com per als col·lectius
Marta Marín-Dómine, directora d’El Born CCM

Programació

Properament hi haurà una jornada sobre esclavisme i colonialisme. Al gener la companyia de dansa Las Lolas presentarà l’espectacle ‘Vivas’, en homenatge a les dones deportades al camp de concentració nazi de Ravensbrück, en el marc de les commemoracions internacionals a les víctimes de l’Holocaust.

Al febrer hi haurà unes jornades internacionals sobre polítiques de memòria “en ple debat sobre la llei de memòria històrica”. Més endavant hi haurà un homenatge a Primo Levi, es recordaran les víctimes de la sida i les lluites del moviment feminista, i hi haurà cicles sobre la memòria d’altres països, com ara Guinea Equatorial.

També hi ha la idea de col·locar-hi obra monumental d’algun autor internacional, ja que l’espai és gran i ho permet. Amb aquesta i altres idees, la nova directora vol que els barcelonins tinguin més present El Born Centre de Cultura i Memòria quan facin plans per sortir per la seva ciutat.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a