(ACN / Redacció) Barcelona recuperarà aquest novembre el Festival d’Arts Lumíniques Llum BCN, en una edició especial. El programa incorpora una trentena d’instal·lacions i recupera les activitats que es van suspendre el febrer per la pandèmia. La desena edició tindrà lloc del 5 al 7 de novembre al Poblenou i acollirà 15 artistes locals i internacionals i 16 escoles de disseny, arquitectura, art i il·luminació de Barcelona.

L’objectiu: recuperar el format habitual el 2022

L’esdeveniment és un gran laboratori del paisatge nocturn on es reuneixen artistes de diferents disciplines. Els organitzadors han explicat que el certamen ja prepara el retorn al format habitual al febrer del 2022 i, que el que es farà ara al novembre, serà encara “íntim”.

Enguany la iniciativa es farà en diferents espais del districte de Sant Martí i també n’incorpora de nous: el Parc del Centre, la façana del Disseny Hub, la Torre Glòries, la platja de la Mar Bella, Can Ricart o Ca l’Alier.

En aquesta edició, els espectadors encara no podran moure’s lliurement pels espais, ja que l’esdeveniment va ser pensat per celebrar-se amb les restriccions que hi havia al febrer del 2021. Caldrà fer reserva. Tot i això, també es podrà accedir a les instal·lacions sense reserva, sempre que ho permetin els aforaments.

Homenatge a Eugènia Balcells

Al festival participen diversos artistes, entre els quals destaca Eugènia Balcells. Ella serà la creadora homenatjada. La comissària Maria Güell ha explicat que “l’han escollit” per la seva trajectòria, ja que va ser una de les pioneres a tractar la llum a escala nacional.

Güell també ha destacat que serà el primer any que una mateixa artista treballarà sobre dos edificis: Torre Glòries i les façanes del Disseny Hub Barcelona. A la Torre Glòries hi haurà el muntatge anomenat ‘La llum com a veu de la matèria: de l’infraroig a l’ultraviolat’ i, al Disseny Hub Barcelona, ‘La llum com a veu de la matèria: freqüències’.

També es podran veure les creacions d’artistes visuals com Lolo Sosaku, Guillermo Santomà (arquitecte i dissenyador), Jordi Mitjà (artista d’art contemporani) o TigreLab. A més, el festival disposa d’artistes de projecció internacional com, per exemple, Pablo Valbuena, Ben Kreukniet, Quiet Ensemble i Nonotak.