L’obra de teatre expandit ‘No em va fer Joan Brossa’ arriba a El Born Centre de Cultura i Memòria per completar l’exposició ‘Joan Brossa, poeta de la revolta‘ que es va inaugurar a l’octubre en el marc de celebració de l’Any Joan Brossa, amb motiu del centenari del naixement del poeta (1919-1998).

27 minuts d’inspiració brossiana

Laia Torrents i Roger Aixur, els artistes sonors CaboSanRoque, van crear aquesta instal·lació l’any 2016 per encàrrec del festival Temporada Alta i del Teatre Nacional de Catalunya per homenatjar l’obra de Joan Brossa.

‘No em va fer Joan Brossa’ és una instal·lació sonora i plàstica que té com a gènesis l’exploració transversal de la prosa més desconeguda i primerenca del poeta. “Vam trobar la prosa dels anys 40 i el que fem és agafar paisatges que apareixen en aquestes obres que són molt properes al surrealisme”, explica Roger Aixur.

Cada 30 minuts a la Sala Castellví

Si us voleu submergir en la proposta d’objectes en moviment, so, música i paraula ho podeu fer de 10 a 18.30 h a la Sala Castellví d’El Born Centre de Cultura i Memòria de manera gratuïta fins al 26 de gener.

Una instal·lació que no para de voltar

‘No em va fer Joan Brossa’ es va estrenar el 8 de novembre del 2016 a l’antiga Biblioteca de Girona pel Festival Temporada Alta. Des d’aleshores ja l’han vist més de 15.000 espectadors. El muntatge està del tot sistematitzat de manera que segons Roger Aixur en un dia i mig es pot instal·lar on sigui.

L’obra ha passat per Teatros del Canal (Madrid), Schaubude (Berlín), Festival MIMA (Mirepoix), Arts Santa Mònica (Barcelona) o el Teatre Nacional de Catalunya (Barcelona), entre d’altres.

Podeu ampliar l’aproximació a ‘No em va fer Joan Brossa’ de CaboSanRoque, al programa que li va dedicar el cultural de betevé Àrtic, el maig del 2017, quan aquesta instal·lació es va ubicar al vestíbul del TNC.