Els pròxims dies es donarà a conèixer les bases del concurs per rellevar l’actual director del centre, Vicenç Villatoro, que ha acabat el seu mandat al capdavant de la institució. Segons ha explicat Villatoro, “el canvi de direcció no afectarà la programació de l’organització”. El consorci del CCCB ha decidit convocar un concurs públic per assignar un nou director. El tribunal es donarà a conèixer aquesta setmana i també la data del concurs al qual s’han de presentar les candidatures. Una de les xifres -que s’ha conegut aquest dilluns- és la dels visitants del 2017, 383.365 persones, mentre que l’any 2016 es va batre un rècord de visites amb 450.989 persones. Villatoro ha dit que el 2017 ha estat un bon any i que s’han obtingut unes dades similars a la mitjana habitual d’assistents que té l’equipament.

L’actualitat de Catalunya marcarà la programació

El CCCB ha programat per a aquest 2018 temes de debat que estan relacionats amb l’actualitat. “Els grans temes d’actualitat estaran aquí”, ha dit Villatoro. El mes de novembre es parlarà sobre la república i sobre quin sentit tindria aquesta forma de govern en el món actual. L’altre tema d’interès serà el terrorisme, amb l’atemptat de Barcelona en primer pla. La xerrada es farà el mes d’abril i servirà per reflexionar sobre la violència del terrorisme i com s’ha de replantejar aquesta situació d’alerta constant.

El CCCB té previst també un festival d’influenciadors i un altre, el MemeFest, una conversa informal amb figures rellevants a internet. Aquests són, només, dos dels exemples que es podran veure.

cccb festival feminista 'Primera persona'

Un festival feminista

La mostra “Primera persona” té tres grans característiques: demanar propostes especials a grans firmes, detectar noves veus feministes i desenvolupar material audiovisual sobre cultura, música i ciutat. Algunes de les personalitats que assistiran al festival seran Roxane Gay, Vivian Gornick, Elena Martin i Carla Simón.

La programació mes rellevant, com sempre, són les exposicions que giren entorn de tres eixos: el cientificohumanista, una nova mirada de la cultura i la relació entre la literatura i el món audiovisual. Una d’aquestes és “Després de la fi del món, una mostra que es va inaugurar l’any passat i que gira entorn el canvi climàtic. Una altra exposició és la de “Llum negra” (a partir del 15 de maig), que parlarà sobre l’ocultisme, la màgia, l’esoterisme i el misticisme.

I la darrera gran mostra serà “Stanley Kubrick”, que es podrà veure l’octubre que ve i que recorrerà la trajectòria del fotògraf i cineasta de forma cronològica amb guions, documents, material d’investigació, fotografies, peces de vestuari i accessoris. Kubrick és reconegut mundialment per pel·lícules com ‘El resplandor’ i ‘La naranja mecánica’.

exposició al CCCB sobre Stanley Kubrick