Una sala plena de gent i emocions ha acollit aquest particular homenatge del Teatre Lliure a Carles Santos, un mes després de la seva mort. L’homenatge ha comptat amb la col·laboració d’artistes que van tenir contacte professional amb el compositor, director musical i pianista. En definitiva, gent que li tenia molta estima i admiració per la feina feta. No hi han faltat noms com Federic Amat, Cesc Gelabert, Sol Picó o Àngels Margarit, entre d’altres. 

Tots han fet ressonar aquest dissabte alguns dels fragments i obres més importants de Santos com ara ‘Ricardo i Elena’, ‘El fervor de la perseverança’ o ‘Maquinofòbia pianolera’; un espectacle rodó que va dirigir Montse Colomé i Anna Llopart, dues de les seves més estretes col·laborades.

L’espectacle s’ha concebut com una obra amb parts corals, cantades amb solistes, textuals i fragments de dansa, que ha inclòs totes les disciplines que va abordar durant la seva llarga i prolífica carrera.

Santos és molt recordat a Barcelona pel seu paper en els Jocs Olímpics del 92, ja que va crear la fanfàrria que va sonar durant la cerimònia inaugural de l’esdeveniment. A més, Santos va guanyar en vida, entre d’altres, el Premi Ciutat de Barcelona de música i a la projecció internacional, així com la Creu de Sant Jordi.

L’homenatge ha acabat amb una llarga ovació en record del compositor valencià, molt vinculat a Catalunya i la seva capital.