Aquest any, els Tres Tombs han canviat de recorregut per evitar el carrer de Sant Adrià, on s’ha instal·lat de manera provisional el Mercat de Sant Andreu mentre es fan les obres de rehabilitació al recinte original. En aquesta edició, els carros fan tres voltes  a la rambla de Fabra i Puig. 

Fa dies que els participants preparen les carrosses per aquesta desfilada tradicional en què es commemora el paper de les bèsties de peu rodó i la figura de sant Antoni Abat, considerat el patró dels animals. Per això, tots els carruatges surten amb una imatge del sant. L’altre factor fonamental de la cita són els caramels que llancen els genets al públic durant la cercavila, amenitzada amb música i banderes.

Un grup d’animalistes protesta contra l’ús de cavalls

Mitja hora abans d’arrencar la desfilada dels Tres Tombs, un grup d’unes 30 persones s’ha concentrat a la plaça d’Orfila per protestar contra l’ús d’animals a la cercavila. Tots ells amb cartells a les mans i missatges com “Els cavalls estan al planeta amb nosaltres no per a nosaltres”. Els animalistes també han criticat el govern municipal per prohibir els carruatges d’ús turístic a partir del proper estiu però, en canvi, permetre els Tres Tombs de Sant Andreu.

De fet, els concentrats han fet arribar les crítiques directament a l’alcaldessa Ada Colau, quan aquesta, dalt d’un carruatge, passava just per davant de la protesta. En aquest moment, un dels manifestants ha assegurat que durant els Tres Tombs de l’any passat va morir un cavall perquè la desfilada és un estrés per ell. Colau no en tenia constància i ha dit que preguntaria sobre aquest fet.