El Centre de Cultura Contemporània ha presentat avui la programació de cara a 2016 i que tindrà 3 exposicions rellevants. La primera tracta sobre l'Àfrica i l'evolució del continent des del punt de vista del disseny. La segona, que es podrà visitar a partir del juliol, estrà centrada en el sistema científic de Ramon Llull, i l'última és una proposta que s'endinsa en la sexualitat en la cultura occidental. Una programació, segons el director de l'equipament, que estarà marcada per la importància dels espais íntims i els gestos quotidians. VICENÇ VILLATORO, director del CCCB "Si haguéssim de triar un lema específic per a la programació del 16, jo triaria canviar la vida, és allò de Rambeau, no?, transformar el món o canviar la vida? Doncs, miri, canviar la vida..." Un lema per a una programació que pretén ser oberta i alhora exigent, per mantenir el nivell cultural del centre i les visites. Aquest 2015 el CCCB ha rebut 380.000 visitants. Una bona xifra, segons Villatoro, però menor que la del 2014.

Els responsables del CCCB han volgut destacar la importància que tindran els gestos quotidians en la programació de 2016. Es programaran exposicions i debats al voltant de com es pensa el món, des d’un punt de vista filosòfic però també geogràfic.

Dins aquest discurs, trobarem mostres i debats relacionats amb l’envelliment d’Europa i el rol de la gent gran, s’abordarà també el canvi climàtic i la reforma horària (per cert el CCCB ha decidit avançar mitja hora tots els debats per afegir-se a la demanda) i també temes com els desitjos, amb exposicions com “El cabell” o la interacció amb els robots, amb la mostra “La màquina de pensar”.

L’Àfrica, la seva cultura i els seus intel·lectuals formaran part també amb Making Africa d’un espai cultural obert però que serà també exigent per mantenir un alt nivell cultural.