Darrere d’una càmera, així recorden les amigues la Nuri Parellada. Aquesta fotògrafa molt vinculada a Gràcia va morir ara fa un any d’un llarg càncer. Ara, les persones més properes li han retut un homenatge amb una exposició que mostra la seva vessant professional. STELLA MÁRQUEZ, amiga de la Nuri Parellada “Ha sigut tota una experiència de fer pinya i de viure el dol d’una manera creativa, ha sigut molt positiu estar juntes, compartir, parlar d’ella, apreciar la seva obra.” La mirada de la quotidianitat és el tret d’identitat de les sèries fotogràfiques de la Nuri. Algunes amb mencions o premis de FotoPres. Els “Banyistes de la Barceloneta” capten l’atmosfera d’aquesta platja amb imatges zenitals del dia a dia. O la sèrie de “Mèxic”, amb instantànies plenes de força i de color. STELLA MÁRQUEZ, amiga de la Nuri Parellada “La manera d’enquadrar, on talles, on tanques i de cop i volta una escena de platja es converteix en alguna cosa especial, clar, des d’on et col·loques, des d’on mires, des d’on talles i és una imatge ‘uau’, una obra d’art.” L’última etapa de la Nuri va ser més íntima i de barri. Molts graciencs van passar pel seu estudi del carrer de Santa Magdalena i, fins i tot, les seves fotos de verdures en petit format es podien veure entre els enciams del Mercat de la Llibertat. La mostra es pot visitar aquest dissabte i diumenge al Centre Cos de Gràcia.

A Gràcia, la Nuri era coneguda pel seu estudi fotogràfic al carrer de Santa Magdalena. També retratava les activitats de l’Escola Patronat Domènech, on van estudiar els seus tres fills. La seva sèrie de fotos de verdures va acabar convertint-se en imants que estan a moltes neveres del barri i fins i tot entre enciams del Mercat de la Llibertat.

La trajectòria professional de la Nuri Parellada comença en el món de la joieria, però a poc a poc s’endinsa en la fotografia. El primer premi que rep és a la VII Mostra de Fotografia Jove de Barcelona i llavors va en dues ocasions a fer una estada a l’Escola Bournemouth & Poole College of Art & Design becada per la Generalitat de Catalunya. A partir d’aquí, treballa en el món del cinema i en la fotografia de premsa i documental. Els següents premis i mencions van arribar en l’edició de 1993 del FotoPres amb la sèrie “Banyistes de la Barceloneta” i “Mèxic”.

Els familiars i amics de la Nuri han volgut amb aquest recull acostar-se a la seva obra, unes imatges que capten la quotidianitat fent-la especial. Aquesta mostra es pot visitar només aquest cap de setmana al Centre Cos de salut integral, al carrer  Gran de Gràcia, 77.