El punt de trobada per veure l’espectacle lumínic al Parc de la Ciutadella serà el passeig de Picasso. L’escultura amb la qual Antoni Tàpies va retre homenatge a Picasso, un cub transparent, serà el punt de sortida d’aquesta ruta. El monument es transformarà en un espectacle de llum i efectes especials per cridar l’atenció dels visitants. Perquè ningú no es perdi es guiaran els ciutadans a través de focus que senyalitzaran per on han de passar, com si es tractés d’un cuc de llum. Els qui comencin el recorregut entraran en un espai circular que simularà una crisàlide a la plaça de la Font de la Guineu. Des d’aquí els visitants seguiran el rastre lluminós que els portarà a gaudir de l’espectacle ‘La porta’, que es podrà veure entre l’edifici de l’Institut Verdaguer i la capella castrense. Una obra feta per PlayMID que enlluernarà gràcies a uns rajos de llum que apareixeran de forma simultània des de l’interior i l’exterior d’aquests edificis.

Llums que suraran

L’estany de la plaça Joan Fiveller, situat just al davant de l’edifici del Parlament, oferirà una nova imatge de nit. Hi haurà punts de llum surant al costat dels nenúfers. És la creació que ha fet l’artista Michaela Mezzavila i que pretén deixar bocabadats els visitans.

El punt i final, la façana del Parlament

El final del recorregut serà just davant de l’edifici del Parlament. A la façana es projectarà l’espectacle audiovisual ‘Passat amb futur’, de Francesc Aleu i Dani Serra, que ja es va estrenar per la Mercè. Un xou que repassa la història de Catalunya des de la derrota de 1714 fins avui. Es veuran escenes de guerra, d’honor i alegria amb l’afegit que es projectaran sobre un edifici que forma part de la història que s’explica.

Bona part de la programació d’aquestes Festes de Santa Eulàlia se centren en el Festival LLUMBCN que transformarà diversos espais de Barcelona. Façanes d’edificis com El Born Centre Cultural, l’antiga muralla de Barcelona i la casa de Salvador Espriu, entre d’altres, projectaran espectacles de llum.