La processó de la Mare de Déu de les Angoixes de La Germandat i Confraria de Nostra Senyora de les Angoixes ha tornat a sortir al carrer després de dos anys sense poder-ho fer a causa de la pandèmia. Ho ha fet amb més portants que mai i amb la mare de déu lluint una corona nova. El pas que ha sortit de l’església de Sant Jaume ha comptat amb centenars d’espectadors i fidels que han participat en la processó.

La processó ha començat a les 19h i ha recorregut els carrers de Ferran, La Rambla, Cardenal Casañas, plaça del Pi, plaça de Sant Josep Oriol, carrer del Pi, de Portaferrissa, dels Boters fins a la plaça de la Catedral. Aquí el Cardenal Juan Josés Omella ha rebut els fidels i la processó ha seguit pels carrers de Santa Llúcia, del Bisbe, la plaça de Sant Jaume i finalment retorna al carrer de Ferran fins a l’església. En total el recorregut ha durat unes quatre hores.

Una represa amb èxit de participants

La Germandat i Confraria de Nostra Senyora de les Angoixes es va crear fa 30 anys però és una germandat petita. El seu germà gran és el Julian Muñoz i assegura que aquest any s’han vist desbordats perquè s’hi han volgut sumar més fidels dels habituals. ” Tenim més portants que mai. Som una seixantena. Segurament molta gent nova s’ha animat a participar aquest any i creiem que la pandèmia ha tingut alguna cosa a veure.”

Estem desbordats, tenim més portants que mai”
Julián Muñoz, germà gran Germandat i Confraria de Nostra Senyora de les Angoixes

El pas de la Mare de Déu de les Angoixes consta d’una mare de déu de pell blanca, amb vestit i mantell negres i guarnida amb una corona. La figura porta als seus braços un Crist de Natzaret despenjat de la creu. El conjunt es completa amb una gran creu i dos petits àngels. La sortida del pas és un moment clau de la processó, ja que cal fer-la d’una manera poc convencional a causa de les dimensions de la porta de l’església: “la sortida és una mica complicada perquè la porta és molt baixa i els portants han de sortir de genolls i extreure el pas incomplet. És a dir, sense la creu i amb la mare de Déu sense corona.” Explica Julián Muñoz. La novetat d’aquest any és que la mare de Déu estrena corona, un regal d’un dels germans de la confraria.

Aquesta és una de les quatre processons que s’han pogut veure aquests dies de Setmana Santa a la ciutat.