(ACN / Redacció) La pel·lícula ‘Modelo 77’; les sèries ‘Patria’, ‘Hache’, ‘El inocente’, ‘¿Quién es Erin Carter’?, ‘El confidente’ i ‘Sin huellas’; el videoclip de Valtònyc ‘Los borbones son unos ladrones’; o anuncis de la marca Victoria’s Secret són alguns dels 247 rodatges que la Model ha acollit des del gener de 2018 fins al desembre de l’any passat, segons dades publicades per l’ACN. Amb l’arxiu d’imatges de betevé hem recopilat alguns dels muntatges gravats a l’antiga presó.

Una cinquantena de reportatges

Entre tots els rodatges, 50 són reportatges, 43 videoclips, 41 documentals, 36 programes de televisió, 27 curtmetratges, 19 projectes acadèmics, 15 llargmetratges, 15 sessions fotogràfiques, 14 sèries i un és un programa de ràdio. La presó més antiga de Catalunya va tancar les portes a principis de juny del 2017, després de 113 anys d’història.

Un espai multiusos enllestit el 2027

Amb vistes al futur, l’antiga Model incorporarà set equipaments i espais públics: un institut escola, una escola bressol, una residència assistida, un pavelló poliesportiu, un espai memorial, un espai per a joves i espais d’economia social i solidària. També s’hi construirà un nou parc urbà. Es preveu que les obres comencin el 2025 i estiguin enllestides el 2027.