La Rita, la geganta de Sant Antoni, estrena vestit per la festa major del barri. La nova indumentària s’inspira en com anaven vestides les venedores del Mercat de Sant Antoni a les darreries del segle XIX, quan es va inaugurar l’equipament. Aquest cap de setmana hi ha l’oportunitat de veure-la a ella i a en Tonet, la seva parella, durant la tarda de dissabte a les ballades de gegants i diumenge a la cercavila.

Un vestit que la vincula al mercat i a Sant Antoni

Per fi la Rita és una venedora del Mercat de Sant Antoni, ja que l’anterior conjunt no respectava ben bé les característiques de la indumentària de l’època. Amb la feina de la modista Eva Mula i l’especialista en indumentària Pau Fernández, és finalment una representació fidel de com anaven vestides les paradistes pels volts de la inauguració del mercat el 1882.

Els detalls de la mantellina s’han dissenyat expressament i reprodueixen la sanefa de l’edifici del mercat. A més, la Rita duu a coll el famós porquet relacionat amb el sant. També porta un davantal i un mocador lligat al cap.

Es completa la renovació de vestuari de la parella de gegants

La parella de la Rita és en Tonet. Es van construir fa 34 i 35 anys respectivament. En el cas de la Rita és el primer cop que canvia de model, però a en Tonet li han renovat el vestit de traginer més d’una vegada. L’última, l’any passat. Duu gorra i bata fluixa i porta un fanal a la mà.

La parella de gegants del barri de Sant Antoni té ball propi des del 1995. És una melodia de David Puertas, amb coreografia d’Eduard Cerlós i Albert Ollé. Amb els vestits nous, han millorat molt la qualitat dels teixits i les volades que fan quan ballen. La iniciativa de construir-los va ser del Casal de Joves Calassanç, vinculat a l’Escola Pia. El Tonet es va presentar el 1989 i la Rita, el 1990. Se’ls coneix per la fesomia amb trets infantils, una característica que els fa singulars.