El Sónar 2022, que se celebrarà a Barcelona el 16, 17 i 18 de juny, donarà més protagonisme al Sónar+D amb una reformulació de la proposta. És la novetat més destacada d’aquesta edició. Enguany s’ubicarà al Palau de Congressos i hi haurà un escenari audiovisual i un per a exhibicions d’art digital. En la presentació d’aquest dimecres, Antònia Folguera, comissària del Sónar+D, ha explicat per què la part més professional del festival tindrà un paper destacat en aquesta edició: “Les conferències són també entreteniment. A la gent ens agrada aprendre coses i, si ho podem fer més atractiu, millor”.

Els directors i comissaris del Sónar durant la presentació de l’edició del 2022

El nou escenari del Sónar+D, l’Stage+D, tindrà 7 pantalles i tecnologia immersiva que, segons Folguera, “permetran crear noves maneres de plantejar idees i noves narratives”. Davide Quayola hi mostarà, per exemple, com els algoritmes i la robòtica es poden fusionar amb pintura i escultura. I Michel André hi portarà els sons capturats en alguns dels llocs més recòndits del món. També hi pujaran Bernie Krause, Constanza Piña o Craig Leon, entra d’altres.

A més, el Sónar+D estrena un espai expositiu, SonarMàtica, en què es mostraran obres d’art digital. Hi haurà una instal·lació amb 12 pantalles multi-canal que permetran descobrir una selecció d’NFTs, creats per alguns dels artistes més rellevants d’aquest nou ecosistema digital.

Segons ha explicat Ricard Robles, director del festival, la programació del Sónar 2022 bascularà enguany sobre dos eixos: la diversitat cultural i les noves identitats, i el discurs mediambiental amb ànim de contribuir a la conscienciació col·lectiva. És la tornada al format i seus habituals de Fira de Barcelona el 16, 17 i 18 de juny, després de dos anys de pandèmia.

El cartell del Sónar 2022 a Barcelona

En global, Sónar 2022 presentarà 117 actuacions al seu programa de dia i de nit, entre les quals destaquen les tres estrenes mundials de nous xous de The Chemical Brothers, Moderat i The Blaze.

El dijous 16 de juny es farà el Sónar de Dia, amb noms com Oneohtrix Point Never, Pongo o Paranoid London Live. Un dia després, el divendres 17 de juny es repetirà el Sónar de Dia però també hi haurà el Sónar de Nit, carregat d’artistes espanyols com C. Tangana, Gazzi, Brava o DJohnston. Ara bé, la majoria dels que actuaran al Sónar 2022 a Barcelona venen d’altres països del món, com Nathy Peluso, Moderat, The Blaze o Venus X, entre molts altres.

Per acabar, el dissabte 18 de juny hi haurà grans noms internacionals com The Chemichal Brothers o Eric Prydz.