façana de la Fundació Antoni Tàpies

(ACN) La Fundació Antoni Tàpies celebrarà una exposició retrospectiva a Barcelona i mostres internacionals per commemorar el centenari del naixement de l’artista. Segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha pogut confirmar l’ACN, la retrospectiva, comissariada per Manuel Borja-Villel, es farà a la fundació el segon semestre del 2024 i presentarà una selecció d’entre 80 i 90 obres “poc conegudes”. Abans de poder-se veure a Barcelona, la mostra s’haurà inaugurat al Museu Reina Sofía de Madrid i viatjarà a Brussel·les.

Entre desembre del 2023 i desembre del 2024, la fundació impulsarà actes commemoratius amb un programa que contindrà exposicions, publicacions i esdeveniments i es convidarà altres institucions del país perquè se sumin a la celebració.

Una commemoració del 60è aniversari de la primera mostra d’Antoni Tàpies

La Fundació Antoni Tàpies també ha explicat que a partir del setembre del 2022, la galeria Pace, a la seva seu de Nova York, realitzarà una exposició titulada ‘Antoni Tàpies: Transmaterial’, comissariada per Natasha Hébert i, durant l’estiu del 2023, la mostra es podrà veure a Los Angeles, coincidint amb el 60è aniversari de la primera mostra d’Antoni Tàpies als Estats Units a la galeria Martha Jackson.

“Malenconia”, amb obra d’Antoni Tàpies, s’exposa a la fundació fins al 25 de setembre