L’Ateneu Barcelonès ha acollit l’acte de celebració del XVIII Premi Jaume Fuster. El guardó s’escull a través de les votacions dels socis de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Francesc Parcerisas (Begues, el Baix Llobregat, 1944) és professor emèrit de la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la UAB, de la qual va ser degà. És autor de diversos volums de poemes com ‘L’edat d’or’, ‘Focs d’octubre’, ‘Natura morta amb nens’ o ‘Seixanta-un poemes’.

De Francesc Parcerisas la crítica n’ha dit que aconsegueix  escriure com ningú una poesia de l’experiència de la quotidianitat. Del seu vessant de traductor, sobretot de l’anglès al català, és destacable, per exemple, la traducció de la trilogia d’‘El senyor dels anells’, de J. R. R. Tolkien. Parcerisas és també autor dels dietaris ‘La primavera a Pequín’ i ‘Un estiu’, a punt de ser publicat.

Ha rebut diversos premis literaris, entre els quals el Carles Riba de poesia (1966), el de la Crítica Catalana de poesia (1983), el de Literatura Catalana de la Generalitat  (1983) o el Crítica Serra d’Or de poesia (2015). El Premi Jaume Fuster distingeix el conjunt de l’obra d’un autor o autora, i l’han merescut abans, entre d’altres, Quim Monzó, Jaume Cabré, Carme Riera o Isabel-Clara Simó.