Entitats de la Vila de Gràcia, majoritàriament esplais i caus, han organitzat una jornada de protesta contra la gentrificació al barri. Els manifestants han fet una cercavila aquest dissabte per denunciar la dificultat de viure a Gràcia. “L’única opció per viure al barri és compartir un pis entre cinc persones i fins als 60 anys“, han lamentat en el transcurs de la protesta.

La manifestació ha recorregut els principals carrers del barri i les places de la Vila, la Revolució, la Virreina i del Sol amb una enganxada de cartells. Els organitzadors, Entitats Juvenils de Lleure de Gràcia conjuntament amb la plataforma veïnal Torrent Gràcia, l’esplai Matinada-Pòrtics i els caus Ramon Llull i Lluïsos, han denunciat que els preus del lloguer actuals els expulsen del barri.

“Pomes ecològiques a 4 € el quilo”

Alhora, també s’han queixat de la proliferació de botigues de productes d’alimentació amb preus elevats a Gràcia. Per exemple, han denunciat que “es venguin pomes ecològiques a quatre euros el quilo”. Els manifestants han assegurat que tot plegat provoca que persones amb un poder adquisitiu més alt s’estableixin a la Vila i n’expulsi d’altres.

“Exigim a l’Ajuntament i el districte que canviïn aquesta estratègia mercantilitzadora. No tolerem ni acceptarem la gentrificació”, han sentenciat.

“No volem ser una atracció turística de ningú”

Al final de la jornada de protesta han llegit un manifest i han afirmat que “no volen ser una atracció turística de ningú”, referint-se a la quantitat de turistes que arriben al barri atrets per l’oferta d’oci i gastronòmica.