300 persones han assistit a la projecció, al cinema Filmax de l’Hospitalet, dels dos primers capítols de la sèrie ‘Els anells de poder’, abans que s’estreni a la plataforma Prime Video, d’Amazon. Les entrades, gratuïtes, es van exhaurir en 5 minuts el 29 d’agost. Es tracta d’una primícia d’aquesta preqüela d”El Senyor dels Anells’ de J. R. R. Tolkien, dirigida per Juan Antonio Bayona, que està pensada per cobrir cinc temporades.

La majoria dels espectadors han sortit de la projecció amb ganes d’enganxar-se a la sèrie. Per en Julio ha estat com veure dues pel·lícules “pel gran nivell dels efectes especials”, i destaca que “l’espai geogràfic on es desenvolupen les històries està molt ben explicat”. No menys encisat es mostra en Marc, per qui “reflecteix molt bé l’esperit de les pel·lícules i els llibres, i afegeix noves històries”. No coincideix amb aquest parer l’Àurea, qui opina que “és divertida i entretinguda, però no segueix sempre el cànon del món de Tolkien”. La Júlia, per contra, considera que “les correspondències amb les pel·lícules i els llibres estan molt treballades”.

La sèrie més cara

‘Els anells de poder’ és una producció ambiciosa, amb una inversió de més de 460 milions només per a la primera temporada, 250 dels quals van servir per adquirir els drets de l’autor. L’acció transcorre milers d’anys abans que ‘El Senyor dels Anells’, a la Segona Edat de la Terra Mitjana. Té com un dels personatges principals l’elfa Galadriel, que a la pel·lícula va interpretar Cate Blanchett i que ara encarna Morfydd Clark. També repeteix l’elf Elrond (ara interpretat per Robert Aaramayo). Altres personatges destacats són la humana Bronwyn (Nazanin Boniadi) o la hòbbit Nori (Markella Kavenagh).

La sèrie va ser ideada per John D. Payne i Patrick McKay, i la primera temporada es va rodar a Nova Zelanda, escenari que també va escollir Peter Jackson per a trilogia ‘El Senyor dels Anells’. A la plataforma es podrà veure tant en castellà com en català i gallec, per bé que la projecció de l’estrena s’ha fet en anglès amb subtítols en castellà.