L’argument se centra en un nen a qui la situació familiar l’obliga a madurar amb rapidesa, però en aquest procés, aprèn a gestionar les pors i les inseguretats amb l’ajuda d’un monstre. Basada en la novel·la de Patrick Ness, Bayona ha explicat a BTV que “el treball amb l’autor de la novel·la ha estat molt proper, hem format un gran equip”. El director de la cinta afegeix que “la pel·lícula és bastant fidel a l’obra de Ness, i té la seva pròpia personalitat“.

Aquest segell propi és una de les coses que més ha atret el públic que avui ha omplert la sala principal del Phenomena: “M’he llegit el llibre, i el llibre m’ha encantat. I tenir la oportunitat de venir a una sessió on hi sigui Bayona és una experiència fantàstica”, explica una admiradora del director barceloní. Altres espectadors han explicat que venien a veure la pel·lícula “d’un director que, dels que tenim, és el més semblant a un d’americà”, mentre altres aplaudien la capacitat de crear sorpresa de Bayona perquè “a les seves pel·lícules sempre hi ha alguna cosa que no t’esperes”.

Amant del cinema de terror des de la infantesa, Juan Antonio Bayona ha confessat que “de ben petit em feien molta por les pel·lícules de terror, i després de gran he fet cinema de terror, que és una manera de superar aquelles pors. La por que vaig passar jo, ara la faig passar als altres”. ‘Un monstre em ve a veure’ serà els propers dies a les cartelleres de la ciutat amb la missió, entre d’altres, de servir de teràpia per aquells que com Bayona, tinguin alguna fòbia cinematogràfica.