Aquest retrat d'un dels viatges de Sebastiao Salgado a l'Àfrica es pot veure des de l'octubre a Barcelona juntament amb altres materials del fotògraf. Però avui ha estat el dia que ha sumat més visitants. El darrer dia d'exposició. MAITE ROVIRA "M'ha impressionat. La veritat, que me l'havien recomanat i és una passada, eh." Però les cues han fet desistir molts dels qui s'hi han apropat. MARIA "Hi ha mitja hora de cua, i llavors hem pensat que ara estar mitja hora i després a dintre aquest guirigall de gent, com si fos el Corte Inglés, hem dit mira ja vindrem un altre dia." I és que avui, a més, de l'entrada gratuïta amb motiu de les festes de Santa Eulàlia, s'hi ha afegit l'exposició de la productora d'animació Pixar, que també ha atret molts visitants. MIRÓ "He vist una cosa que donava voltes i que semblava que fos una pel·lícula." També han aprofitat la jornada els qui encara no coneixien la Barcelona de 1.700. BODRUM ALMIRALL "Donant la volta per aquí hem entrat i no sabíem que era gratuït ni res. Sí que m,'ha estranyat que poguessim entrar així tant alegrement." Un altre museu que avui ha tornat a ser protagonista és el de les Cultures del Món, que ha rebut 2.500 visitants en el seu segon dia d'obertura. CARME CANALEJO "Hem fet cua de tres quarts d'hora. Hem anat per feina perquè hi havia llocs que no podies aturar-te massa perquè hi havia gent esperant." LÍDIA GARCIA "S'ha de visitar amb més calma, pensem. Hem fet una ullada i tornarem un altre dia." I ho podran fer encara de manera gratuïta fins al 7 d'abril.

Serà la darrera oportunitat de visitar, per exemple, ‘Sebastião Salgado. Gènesi’ al CaixaFòrum, que ja ha rebut més de 158.000 visitants. La mostra, que es va inaugurar a finals d’octubre, exhibeix 245 imatges en blanc i negre d’aquest fotògraf brasiler, que durant vuit anys va explorar la bellesa de la naturalesa a tot el món.

En aquest equipament, que fa portes obertes durant tot el cap de setmana, també s’ha estrenat recentment l’exposició ‘Pixar. 25 anys d’animació’, que aprofundeix en els processos de creació dels primers llargmetratges de la companyia fets amb ordinadors.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) obre tot el cap de setmana i la diada de Santa Eulàlia. Permet visitar l’exposició fotogràfica ‘Arissa. L’ombra i el fotògraf, 1922-1936’ i la instal·lació ‘Shadowland’, de Kazuhiro Goshima. La Fundació Joan Miró fa jornada de portes obertes diumenge a la mostra ‘Barcelona, zona neutral (1914-1918) i a la seva col·lecció permanent.

Aquests dies, en concret diumenge i dijous, es pot tornar a visitar de manera gratuïta el nou Museu del Disseny de Barcelona, que durant les darreres setmanes va aconseguir un gran èxit de públic en les jornades de portes obertes.

El MNAC permet visitar gratuïtament dijous l’exposició ‘Casagemas. L’artista sobre el mite’. El Museu Picasso també farà jornada de portes obertes durant la celebració del dia de la copatrona de la ciutat.

L’oferta cultural és molt variada i  inclou dijous l’entrada gratuïta a espais com El Born Centre Cultural, Can Framis, el Castell de Montjuïc, la Virreina Centre de la Imatge, al Recinte Modernista de Sant Pau o al pailebot de Santa Eulàlia, entre d’altres. A totes aquestes propostes, s’hi suma el nou Museu de Cultures del Món, que estarà obert de manera gratuïta fins al proper 7 d’abril.