Flors i plantes són els protagonistes d’aquesta segona edició del Festival de Flors i Jardins de Barcelona, que se celebra al Poble Espanyol, del 12 al 17 d’abril. Durant els cinc dies que dura el festival els assistents, a part de gaudir de les 18 decoracions florals que hi ha repartides pels diferents carrers i places del recintes, poden participar en la llarga llista d’activitats programades.

A la programació d’aquest any s’han ampliat els tallers, que han estat pensats per gaudir i aprendre diverses curiositats sobre les plantes. Les misterioses orquídies, els sempre admirats bonsais, els sorprenents clavells d’aire, les kokedames i els bulbs són alguns dels protagonistes d’aquests tallers. Una de les novetats més destacades és per als més petits, tots aquells que vulguin podran aprendre com plantar un hort urbà. També aquells que vulguin podran participar en un taller introductori en l’art floral. Tots els tallers tenen l’aforament limitat, per això caldrà recollir el tiquet prèviament en el punt d’informació. Estaran disponibles des de dues hores abans de l’inici del taller.

El festival ha organitzat música en directe, així com diverses exposicions, entre les quals hi ha la de les d’orquídies, organitzada per l’Associació Catalana d’Amics de les Orquídies. També es pot visitar una mostra de bonsais del Jardí Botànic i l’Associació Catalana d’Amics del Bonsai i una de roses, gentilesa dels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat. Així com una exposició d’aquarel·les dedicades de temàtica floral.

El certamen, que s’emmiralla en el Temps de Flors de Girona, afronta la seva segona edició amb l’objectiu de consolidar-se com a proposta de lleure durant la Setmana Santa a la ciutat, amb propostes per a totes les edats. A més a més, també vol ser un punt de trobada per al sector i promoure la consciència mediambiental entre la ciutadania. De moment, aquests dos primers dies ja hi han passat prop de 3.000 persones.

Com en la seva primera edició, De Flor en Flor compta amb la col·laboració de la fundació ASPACE, entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1961 per un grup de pares que té com a objectiu atendre les persones afectades de paràlisi cerebral amb un model assistencial innovador i multidisciplinari en el tractament i la rehabilitació. Des de la seva participació a la primera edició del festival, ASPACE ha estat treballant de manera continuada al Poble Espanyol cultivant plantes. Per aquesta segona edició, un grup de persones amb paràlisi cerebral han elaborat conjuntament amb el Jardí Botànic una de les decoracions que s’hi exposen. Aquesta segona edició té també el suport de l’Escola Viver Castell de Sant Foix, una escola d’educació especial que s’ha encarregat de crear una de les decoracions florals.