correfoc merce 2024

La ceptrotada ha encès un any més el correfoc de la Mercè 2024. Els ceptrots, les forques i els estendards més espectaculars de cada colla s’han il·luminat i han deixat pas a l’encesa de la porta de l’infern. Malgrat que la pluja ha endarrerit uns minuts l’hora d’inici d’un dels espectacles de cultura més esperats de la festa major de la ciutat, un cop s’ha apagat tota la pirotècnia, el passeig de Gràcia s’ha omplert de guspires sota l’atenta mirada d’un públic molt familiar.

Millor sort ha tingut el correfoc infantil, que ha pogut desenvolupar-se amb total normalitat tot i el cel amenaçador.

Correfoc sense els Diables del Clot

El correfoc de la Mercè d’enguany ha comptat amb la participació d’una cinquantena de colles. Segons ha explicat Joan Camps, tècnic de cultura popular de l’ICUB, per a les colles de diables i bèsties “venir al correfoc de la Mercè és un orgull. Això explica aquesta participació massiva”. Malgrat aquesta implicació de les colles, l’espectacle d’enguany, però, ha tingut una gran absència: els Diables del Clot. Aquesta agrupació, considerada la més antiga de Barcelona i una de les fundadores de la Coordinadora de Diables de Barcelona, ha decidit desmarcar-se de l’espectacle. Segons un comunicat fet públic pels diables aquest divendres, “l’acte ha perdut tota la identitat”.

La tarda dedicada al foc i la dansa ha arrencat amb el correfoc infantil amb l’actuació d’una trentena de colles.

Es consolida el passeig de Gràcia

El passeig de Gràcia es consolida com a escenari del correfoc de la Mercè. Segons Camps, aquesta artèria té molts carrers adjacents que permeten sortir i entrar al correfoc i pot aplegar molt més públic que qualsevol altre via de la ciutat. “Veure el passeig de Gràcia ple de gent i no de cotxes és un orgull com a barceloní“, ha conclòs Camps.

Què vols saber de les Festes de la Mercè 2024?