(ACN / Redacció) El Concurs Internacional de Música Maria Canals i la Fundació Jesús Serra han plantat aquest dissabte una desena de pianos de cua al passeig de Gràcia de Barcelona per a qui els volgués tocar. És ja una de les activitats tradicionals del concurs. Durant la jornada, tothom qui ho ha volgut ha pogut seure davant el piano i tocar allò que els venia més de gust. Música clàssica, rock o bandes sonores han anat sonant mentre els vianants, molts d’ells turistes, s’aturaven per escoltar-los i prendre fotografies, i ignoraven per una estona que tenien al davant edificis tan emblemàtics com la Pedrera o la Casa Batlló.

Bona part d’aquestes joies musicals són a grans auditoris, com un Bösendorfer Imperial, un Yamaha CFIII, a més de vuit Yamaha C7 i C3. A la iniciativa també s’hi han sumat músics amateurs i professionals, que han deixat amb la boca oberta molts dels vianants.

La jornada s’havia de fer el cap de setmana passat, però es va anul·lar pel mal temps. Aquest dissabte, tot i el fred, el sol els ha acompanyat bona part del dia.

L’edició número 67

Entre el 26 de març i el 7 d’abril se celebra el 67è Concurs Internacional de Música Maria Canals al Palau de la Música Catalana. Durant aquestes dates Barcelona s’omple de música per a piano amb els millors candidats d’arreu del món per obtenir els valuosos guardons que ofereix el concurs. Els guardonats s’enduran més de 80.000 € en premis.

Els qui han assolit aquest dissabte la fita de tocar els 10 pianos habilitats al passeig de Gràcia han aconseguit invitacions per a la semifinal i la final del concurs al Palau de la Música Catalana. Concretament, la semifinal del certamen tindrà lloc aquest diumenge, 3 d’abril, al Petit Palau. Cada pianista tindrà 40 minuts per demostrar la seva tècnica. Hauran d’interpretar una obra espanyola i, com a novetat d’aquest any, almenys una escrita per un compositor català. També en podran tocar una de lliure elecció. Dels set semifinalistes, tres passaran a la final, que se celebrarà a la sala modernista del Palau de la Música Catalana.

Un piano de cua al pati: el Concurs Maria Canals entra a les escoles de Gràcia