L’escola de circ Rogelio Rivel ha inaugurat nova carpa a Nou Barris. Ho ha fet amb un espectacle, coincidint amb el Dia Mundial del Circ, aquest dissabte, 2 d’abril. L’antiga carpa estava deteriorada pel pas dels anys i se n’ha instal·lat una de més estable, resistent, fixa i robusta.

La nova infraestructura té les mateixes dimensions que l’anterior, nou metres d’alçària i una superfície de 600 metres quadrats, però asseguren que es pot aprofitar millor l’espai. La pista i la cúpula central són més àmplies i l’estructura de lona blanca és més aïllant i preparada per resistir els temporals d’aigua i vent.

D’aquesta manera el centre pot continuar desenvolupant l’activitat com a centre de creació i entrenament de tècniques amb unes instal·lacions millors. A més, també impartirà el nou Cicle Formatiu de Grau Superior en Arts del Circ i altres activitats de formació professional. De fet, aquest és l’únic centre de tot el territori espanyol que ofereix aquesta formació reglada i homologada en l’àmbit europeu.

Una carpa dedicada a la formació

El Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel va decidir canviar l’antiga carpa, instal·lada l’any 2005, per tal de fer-ne una de nova que fos més resistent als temporals, al fred i que no tingués obstacles estructurals a dins. L’Ajuntament de Barcelona va finançar el 80 % del cost total, que era d’aproximadament 327.000 euros. La renovació de la carpa era necessària, segons el CAC, per tal de poder seguir impartint formacions de manera confortable. Des del 1999, el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel forma aquelles persones que es volen dedicar a l’art del circ. L’escola ofereix formació professional de grau mitjà i de grau superior, així com diversos tallers i cursos.