(ACN) El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull aquest cap de setmana la 17a edició del festival literari infantil Món Llibre. El certamen, que és l’avantsala del Sant Jordi 2022, ha permès als més petits fullejar les novetats editorials i entrevistar escriptors i il·lustradors de renom com Joaquim Carbó, Jaume Copons, Liliana Fortuny o Luisa Vera. De fet, en aquesta edició el festival ha volgut donar el protagonisme als autors per fer valer el seu procés de creació i acostar-lo als lectors. Entre les activitats programades hi ha espectacles, contacontes, jocs de llums i ombres, experiències de realitat virtual i tallers. A més, després de la pandèmia, el festival recupera la biblioteca amb llibres físics.

La directora artística del festival, Marta Almirall, ha explicat que aquest any han volgut donar protagonisme als autors per tal que “els nens sabessin d’on surt un llibre” i “quin és el procés de creació” des que “comença amb una idea al cap d’un artista fins que arriba a les nostres mans”.

Per tal de conèixer més de prop els escriptors i il·lustradors el certamen s’ha inventat ‘Món Llibre Televisió‘, una cadena que entrevistarà autors coneguts de casa nostra. Entre ells destaca Joaquim Carbó, a qui el festival ha volgut homenatjar en aquesta 17a edició perquè “ha estat un referent de la literatura juvenil i infantil catalana”. “Pràcticament tots els nens i nenes d’aquest país han llegit alguna obra seva”, ha afirmat Almirall tot detallant que per aquesta raó tenien ganes que “els seus lectors el coneguessin físicament”.

A més de les entrevistes a diferents autors, s’han programat moltes activitats al voltant de la literatura. Al vestíbul, entre altres activitats, els joves lectors poden viure una experiència de realitat virtual que mostra, en un vídeo immersiu, el procés d’impressió dels llibres. També es poden convertir en jurat d’un premi literari, viure l’experiència d’escriure en una màquina d’escriure antiga, compartir la lectura en veu alta i veure l’espectacle itinerant Extintos, a càrrec de Culturclic.