ANTONI MIQUEL "LESLIE", cantant i pregoner "Gràcia possiblement és el barri més enriquidor i més comunicador amb música que ha tingut qualsevol districte, no parlo de Barcelona, com us he dit, d'Europa, possiblement del món. Gràcia: mercès per donar-me l'oportunitat de poder parlar amb la passió més gran de la meva vida: la música. I tot això us ho dec a vosaltres. Sense Gràcia, no els Sirex ni jo mateix haguéssim existit mai. Bona nit i bona Festa Major."

El pregó ha destacat el caràcter musical de Gràcia. El cantant Antoni Miquel i Cerveró ha recordat artistes que van actuar al barri, com Lluís Llach, Núria Feliu o Josep Guardiola. També ha explicat anècdotes dels inicis de Los Sírex. Leslie ha relatat que tota la discografia del grup es va enregistrar a l’Orfeó Gracienc, que els caps de setmana era l’escenari de teatre i sarsuela, però que de dilluns a divendres era un estudi de gravació. Per tot això, ha assegurat que “sense Gràcia, Los Sírex no hauríem existit mai”.

Antoni Miquel i Cerveró, “Leslie”, va posar la veu a cançons que formen part de la memòria col·lectiva, com ‘La escoba’ o ‘Que se mueran los feos’. Tot i no haver nascut a la Vila de Gràcia, el cantant hi ha estat molt lligat artísticament. Al carrer de Verdi dels anys 60, s’hi trobava amb el seu amic i bateria de Los Sírex, Lluís Gomis. Per arribar al barri, utilitzava el tramvia 39, al qual més endavant va dedicar una cançó. També va cantar al ‘San Carlos Club’, el local del carrer Gran de Gràcia on van actuar. Segurament, entre el públic que aquest dimecres s’ha aplegat a la plaça de la Vila de Gràcia, hi ha qui va ballar al ritme d’aquest grup en algun envelat de les festes gracienques. El grup va tornar a la Festa Major de Gràcia anys després, quan es van reajuntar.

La regidora del districte, Maite Fandos, també ha dirigit unes paraules als graciencs. Entre les xiulades d’alguns assistents, ha convidat els barcelonins a viure les festes amb “civisme, il·lusió, pau i cohesió”.

El pregó marca l’inici de prop d’una setmana de festes. Fins al dia 21 d’agost, els carrers i places de la Vila s’ompliran de colors amb els guarniments. Aquesta nit, però, els veïns encara tenen feina per enllestir-ho tot. Dissabte a les 17 h es farà el lliurament de premis i se sabrà si el carrer de Verdi revalida la primera posició o algun altre participant li arrabassa l’hegemonia. Les activitats diürnes conviuran amb els concerts i les actuacions nocturnes. L’objectiu d’aquest any és que la festa sigui més accessible i silenciosa.