Últim retoc de vernís per protegir la garlanda de paper maixé: ja es podrà penjar al carrer de Ciudad Real, que aquest any estarà animat pel personatge de còmic argentí Mafalda. Aquest carrer compta amb la participació alegre i desinteressada de tots, petits, grans i gent de fora. Tom és un artista escocès convidat per un veï del barri. Uns carrers més avall, també donen l'última empenta: aquesta estructura de 500 caixes de fruita representarà una fàbrica. ALBERT CAPELL, president de l'AV del carrer de la Fraternitat "Sí, és molta feina, sí després ho llençarem tot, però és la màgia de les festes de Gràcia!" Això no serà un homenatge als llauners sinó als antics egipcis: la piràmide estarà tapada amb sorra. Els carrers de Gràcia revelaran tots els seus decorats dijous al matí, per l'inici de les festes.

Es van reunir en assemblea al novembre per decidir del tema, després van començar a buscar el material necessari (essencialment reciclat) i fa un mes, van començar a construir les decoracions. Molts veïns han donat un cop de mà, però Rosa Bofill, presidenta de l’Associació de Veïns del carrer de Ciudad Real, s’ha quedat sorpresa perquè aquest any hi ha participat molta gent de fora: “un turista japonès ha passat els seus últims dies de vacances amb nosaltres, ja no volia visitar Barcelona. També ens han visitat uns estudiants alemanys que es quedaran aquí dos anys i ens han ajudat a pintar.”

Tom és l’escocès del grup, amb qui parla en anglès. És artista i els veïns han aprofitat les seves capacitats per donar forma a una geganta Mafalda. “És un tema molt actual” explica Bofill: si llegeixes les tires de Quino, semblen escrites avui! Mafalda és molt crítica amb el capitalisme i és molt ecològica, li importa el planeta.” Entre les altres temàtiques, que ja es poden veure als carrers: una celebració de la primavera, una fàbrica de guarniments, i un recorregut històric de la comunicació escrita (carrer de Joan Blanques) de les pintures rupestres fins als SMS.