'Partícules paral·leles', millor espectacle

‘Partícules paral·leles’, de la companyia The Amateurs Company, s’ha endut el premi al millor espectacle de la 25a edició de la Mostra de Teatre de Barcelona. El certamen ha estat des dels inicis aparador de propostes de companyies emergents que cerquen obrir-se camí.

Al seu torn, ‘Batec’, de la companyia Aflel Teatre, ha merescut dos guardons per les millors interpretracions femenina i masculina, per a Catalina Florit i Àlvar Triay. El premi votació popular al millor espectacle ha recaigut en ‘Let me down slowly’, de la companyia Afflictus.

També han estat guardonats els espectacles ‘W.I.T.C.H’, de la companyia Fugitives (premi especial del Jurat) i l’actriu Maria Martínez per la seva interpretació a ‘Dones i silenci’, de la Companyia8, premi a l’intèrpret revelació.

Edició atípica

Enguany, la Mostra ha estat atípica, adaptada a la situació sanitària actual. A diferència d’edicións anteriors, només han estat seleccionades produccions de Catalunya. D’altra banda, la festa de cloenda i lliurament de guardons no ha estat presencial, sinó preenregistrada i transmesa en línia.

El jurat ha estat integrat per Montse Miralles (actriu i directora teatral), Joana Cortils (membre de Nova Veu, plataforma de crítics joves de Recomana.cat), Pep Armengol, (director de càsting), Josep M. Viaplana (gestor cultural i crític teatral), Carles Armengol (recomanador de teatre a ‘TeatreBarcelona’ i representant del públic) i Jaume Viñas (actor i director).