Parets amb ànima

El programa ‘Parets amb ànima‘ permet a dones amb problemes de salut mental explorar les seves capacitats artístiques a través de l’art urbà, tot plegat de la mà de les artistes Núria Toll, Lily Brik i el Grup ATRA.

La muralista i il·lustradora Núria Toll ha començat el mural aquest dijous 7 de juny als Jardins de Maria Baldó en companyia de les dones de ‘Parets amb ànima’. L’obra farà un total de 12 metres d’ample per tres d’alt.

Properament, Lily Brik s’encarregarà de canviar l’aparença de La pastora (carrer de la Farigola, 9-13), a Vallcarca, en un mur de 15,7 metres d’ample per 11 d’alt.

El districte de Gràcia és el destinatari de les peces d’art urbà de ‘Parets amb ànima‘, del Grup ATRA. Desenvolupat en col·laboració amb B-Murals i Montana Colors, el programa ha permès a una desena de persones amb trastorns de salut mental expressar-se i arribar fins on les paraules no poden fer-ho.

Disseny de Núria Toll per a 'Parets amb ànima'
El disseny de Núria Toll per a ‘Parets amb ànima’

El feminisme, la inclusió social, la diversitat i el respecte per la natura són alguns dels valors sobre els quals ha estat treballant el grup. Està previst que el mural estigui totalment fet dimarts 22 de juny.

Els animals escollits per Núria Toll no són casualitat

Els animals que llueixen en el mural de Núria Toll als Jardins Maria Baldó estan escollits amb una clara intencionalitat. Es tracta d’espècies que en el seu gènere femení sovint s’utilitzen com a insult, però no en masculí. La gallina, la porca i la “zorra” en són exemples clars.

La iniciativa també té un esperit alfabetitzador, ja que té la intenció de sensibilitzar i educar visualment la ciutadania per fer una Barcelona menys sexista, a la vegada que augmenten l’atractiu cultural dels carrers.