Miguel Garigliano, reconegut il·lustrador i director artístic de cinema i publicitat, va conèixer Bernardo l’any 1975 a la platja de la Barceloneta. Va quedar impactat per la força del personatge i dels seus poemes. Des de llavors, va coincidir amb l’artista diverses vegades, l’última pocs dies abans de la seva mort, a principis de març.

“Jo crec que el Bernardo és una icona de la Barceloneta i mereix un homenatge”, assegura Garigliano. “Que sigui ‘underground’, que no estigui als circuits artístics habituals no treu que Bernardo sigui tot un artista”, afegeix.

El “feedback” que va rebre quan Garigliano va penjar la seva idea a la xarxa va ser molt positiu. Fins i tot grafiters reconeguts, com Lily Brik, van oferir-se a ajudar-lo a materialitzar la idea. També n’és partidari el biògraf i amic de Bernardo Antonio Herrera, que ja fa mesos que reclamar al consistori un homenatge per a ell. L’associació El Ganxo de la Barceloneta també ho veu com una bona idea.

Garigliano s’imagina el grafit com un mural de grans dimensions de “com a mínim 20 metres”. Ja ha localitzat diverses parets mitgeres a la Barceloneta que podrien servir, com la d’un bloc situat a la plaça del Poeta Boscà que permetria veure el dibuix en perspectiva des de la distància.

Fer un mural d’aquestes dimensions, però, no és fàcil. Cal el permís de la comunitat de veïns i el vistiplau de l’Ajuntament, que l’ha d’autoritzar. De moment, Garigliano s’ha adreçat a la regidora del districte. I assegura que s’ha avingut a parlar-ne.