La Mercè crida la gent a viure la festa de la ciutat al carrer. És un bon moment per conèixer espais de la ciutat que no acostumen a ser neuràlgics. És el cas del Parc de la Trinitat, que planteja propostes per implicar als assistents, sobretot els més joves.

La creativitat és protagonista amb iniciatives com All City Brains, un conjunt de pantalles de vinils que són pintades per diferents artistes de carrer plasmant la relació entre la Trinitat i Reykjavík, ciutat convidada de la Mercè d’enguany.

Els més menuts també hi participen

Titelles, circ i jocs tradicionals com la construcció dels castells de la colla Xics del Xurrac són les propostes perquè els més menuts participin activament de la festa. A més a més, hi ha espais supervisats perquè juguin mentre els pares gaudeixen, també, d’altres espectacles del Parc.

L’esport

Els amants de l’esport també tenen activitats que prometen engrescar petits i grans a compartir la festa.  Una de les propostes que sona amb força són les partides de bàsquet urbà, amb menys jugadors que un partit de bàsquet habitual i al bell mig del carrer. Es duran a terme de 16 a 20 h, i la participació és totalment gratuïta i oberta a tothom.

I l’oferta per fer exercici no acaba aquí perquè els nens tenen la possibilitat de provar bicicletes BMX i fer acrobàcies a les diferents rampes i salts del circuit que s’ha muntat.

Espai destacat per a les arts urbanes

L’art del carrer és molt ampli i enguany guanya encara més terreny que en altres edicions. Entre les activitats que es podran veure en aquest emplaçament entre avui i demà hi ha una exhibició de grafits, una competició de danses urbanes i fins i tot una flaixmob, el conegut ball coreografiat fet espontàniament al carrer amb el major nombre de persones possible.

La música, també urbana

El funky, el hip-hop i la improvisació són els segells que defineixen els espectacles musicals que es viuen aquests dies. Paula Grande o El Suavecito posen ritme al Parc de la Trinitat, que esdevindrà una gran pista de ball.