La ciutat ofereix nombroses activitats per als ciutadans de totes les edats. Una de les propostes és la de poder visitar els museus i emplaçaments més destacats de Barcelona.

El Palau de Capitania, antic Convent de la Mercè, obre les portes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.  És una oportunitat per veure aquest emplaçament, que només obre l’accés al públic en dies molt assenyalats com el 12 d’octubre o el dia de la Constitució. La visita permet poder contemplar la col·lecció d’antiguitats i obres d’art que hi ha a les sales nobles i als passadissos del Palau. També el despatx del tinent general o el claustre.

El Jardí Botànic exposa una mostra de bonsais al Gabinet Salvador. És una de les activitats que es podran gaudir fins dilluns aprofitant el dia festiu a la ciutat.

La Col·lecció de Carrosses Fúnebres és l’única mostra d’aquest tipus exposada públicament a Europa i consta de 13 carrosses fúnebres originals, sis cotxes d’acompanyament i tres cotxes a motor que permeten entendre l’evolució de la indústria funerària.

La visita a L’Aquàrium, l’espai de Bombers, o el recorregut de façanes de Puig i Cadafalch són algunes de les propostes destacades de l’oferta cultural gratuïta de la ciutat.

Enguany, de moment, sembla que hi ha menys afluència de públic que altres anys en els equipaments de la ciutat.

Cada lloc té els seus horaris d’obertura al públic aquests dies festius. Podeu conèixer-los aquí.