La platja del Bogatell es va omplir de gom a gom amb el concert organitzat per Estrella Damm. Manel, Txarango i Buhos eren els caps de cartell d’un dels concerts més esperats d’aquesta Mercè, que ha reunit milers de persones. Un concert on les proclames independentistes per part del públic es va fer presents al llarg de tota la nit. Els més reivindicatius van ser els Txarango.

Els primers a tocar van ser els Manel, que van fer vibrar la platja barcelonina amb èxits com ‘Benvolgut’ o el ‘Al mar’. A les 10 de la nit es va poder viure un moment curiós. Mentre tocava el grup barceloní alguns dels assistents van començar a fer una cassolada amb les claus i els objectes que tenien a mà.

Després va ser el torn de Txarango, els més reivindicatius de la nit. Al mig del concert, el grup va treure una pancarta amb el lema “Democràcia”. En aquell moment va sortir a l’escenari representants de les associacions sobiranistes que van fer un petit parlament. Posteriorment se’ls va unir el dirigent de Podem Albano-Dante Fachin i la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, que van fer intervencions cridant a la participació l’1-O. Després Txarango va tocar ‘Agafant l’horitzó’, la cançó que el grup ha compost a favor del referèndum. Un dels punts àlgids de la nit.

Els encarregats de tancar la nit van ser els tarragonins Buhos. Amb els seus ritmes rumbers han posat el punt final a la primera jornada de música a la platja del Bogatell.