La pluja d’aquest cap de setmana ha obligat a clausurar cinc dels 152 espais previstos en el programa del 48h Open House Barcelona. Principalment s’ha tractat d’equipaments i infraestructures relacionats amb Aigües de Barcelona -que s’estrenava enguany al certamen- com els dipòsits pluvials del parc de Joan Miró i el de les rieres d’Horta, la xarxa de clavegueram i l’itinerari en bicicleta a l’eix del Besòs, a banda de l’Auditori i el Museu de la Música.

Però la pluja no ha deslluït la nova edició del 48h Open House Barcelona que ha comptat amb la participació de més de 60.000 persones, una xifra similar a la de l’any passat. Malgrat tot, des de l’organització han volgut destacar que aquest any hi hagut un trànsit més fluid de la gent. Mentre que l’any passat hi va haver gent que va haver de fer fins a dues hores d’espera, aquest any, com a màxim, hi havia mitja hora.

Els altres edificis o equipaments sí que han pogut obrir portes amb normalitat i els que més interès han despertat han estat els relacionats amb la gestió de la quotidianitat urbana. Un d’aquests exemples és la Planta Integral de Revalorització de Residus, ubicada a Sant Adrià del Besòs. Aquest equipament rep tots els residus del rebuig de l’àrea metropolitana -els que es llencen al contenidor gris-, més de 500.000 tones anuals. D’aquests residus, se n’aprofita només el 20 % o bé a través de materials orgànics i plàstics o bé transformats en gas i electricitat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Tots els espais del 48h Open House Barcelona 2018 en un mapa” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/open-house-barcelona-2018/|||” css=”.vc_custom_1540210391676{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Molts dels curiosos que aquest cap de setmana han visitat la instal·lació han valorat la importància de l’equipament i n’han sortit conscienciats: “Crec que tots els barcelonins l’haurien de visitar per entendre quants residus es generen a la ciutat i com s’haurien de reduir”, han sentenciat.

betevé torna a participar-hi

Les instal·lacions de betevé també han obert portes, per tercera vegada consecutiva, en aquesta edició de l’Open House. Era l’oportunitat de conèixer per dins com és la televisió pública de Barcelona i descobrir com i qui fa alguns dels programes de la cadena, com els informatius.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Visita betevé pel 48h Open House (horaris)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/beteve-48h-open-house-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]