La mostra, que commemora el centenari de l’enfonsament del Titanic, estarà oberta al públic fins al 30 de setembre. S’hi podran veure recreacions d’algunes de les sales interiors del vaixell, com ara cabines o passadissos de primera classe. L’exposició recrea la història del luxós transatlàntic a través d’objectes, documents i imatges originals rescatats del mar o cedits per familiars d’alguna de les 2.207 persones que van viatjar en el Titanic.

La mostra arrenca amb la construcció del vaixell i acaba amb imatges de l’estat actual de les restes, a quasi quatre quilòmetres sota la superfície marina, en aigües de l’Atlàntic Nord. En l’itinerari de la mostra, els visitants hi podran veure, per exemple, un banc de la coberta, l’esmòquing i objectes personals d’un dels pocs passatgers espanyols del Titanic, Víctor Peñasco, que viatjava en primera classe i va morir. En una fotografia original capturada 36 hores abans de l’enfonsament del vaixell, apareix l’iceberg amb el qual possiblement va xocar el vaixell, una fotografia que va fer un passatger britànic que viatjava a bord d’un altre vaixell que feia el mateix trajecte del Titanic.

Al naufragi van sobreviure 712 persones i 1.495 van perdre la vida, la majoria perquè el vaixell no tenia prous bucs salvavides perquè els passatgers poguessin sortir sans i estalvis. Segons Luis Ferreiro, director de la mostra, el Titanic complia la normativa vigent, però després de la tragèdia les autoritats van canviar la legislació.