La pubilla de Catalunya, com recorda la reproducció del Museu de Cera, ha decidit envoltar-se de 25 gegants (també el seu), castellers i altres colles. Acompanyada, doncs, de la cultura popular que tant ha esperonat i de la qual forma part, la cantant confessa que estima la sardana, ha fet de rapsoda i fins i tot ha escrit una antologia poètica, però com a veïna de Sants, barri que l’ha vist néixer i créixer, també ha estat vinculada als moviments veïnals. Núria Feliu és, de fet, ambaixadora del seu barri i de la seva ciutat.

Va començar el viatge artístic com a actriu, a l’Orfeó Canigó de Sants, i va debutar com a cantant l’any 1965, en plena efervescència de la Nova Cançó. Des de llavors, ha conreat un ampli ventall de gèneres musicals i ha demostrat que en català es pot cantar tot: jazz, blues, cuplets, boleros, cançó tradicional, country…

L’espectacle, ideat per Núria Feliu, comptarà amb la direcció escènica d’Enric Majó i Abel Folk i la presentació d’Àngel Casas, Josep Cuní, Oscar Dalmau, Lali Feliu i Empar Moliner, entre d’altres. La celebració només serà un pas més en la trajectòria de l’artista, guardonada amb diversos premis i distincions, com el títol de Senyora de Barcelona, la Creu de Sant Jordi o la Medalla d’Honor de la Ciutat.